Kursusforløb i Randers, Århus og Horsens

Forløbet vil give viden, indsigt og støtte i forhold til det at være pårørende til en person med en psykisk sygdom – det kan f.eks. være en søskende, en forælder eller en nær ven.

Undervisning af voksne pårørende

For voksne pårørende til mennesker med psykisk sygdom:
SIND Pårørenderådgivning afholder i samarbejde med Region Midtjylland, et kursusforløb for voksne, der er pårørende til en nærtstående over 18 år med en psykisk sygdom.

Forløbet vil give viden, indsigt og støtte i forhold til det at være pårørende til en person med en psykisk sygdom – det kan f.eks. være en søskende, en forælder eller en nær ven.

Forløbet har fire overordnede temaer: 

 • At være pårørende, om det at stå ved siden af en nærtstående med psykisk sygdom, hvilke roller man har og hvordan man kan navigere mellem dem.  
 • Recovery, der betyder at komme sig og er en måde at forstå psykisk sygdom og hvordan vi kan komme videre efter eller med en psykisk sygdom tæt på livet. 
 • Psykiatriske diagnoser, med en gennemgang af udvalgte psykiske lidelser særligt med fokus på, hvordan de kan påvirke pårørende.
 • Lovgivning og rettigheder, hvor en jurist vil fortælle om relevante love og tage imod spørgsmål om, hvad der fylder hos deltagerne på kurset.

Kursusforløbet afholdes over 6 mødegange hver anden uge og ligger om aftenen kl. 18-20.30. Der er en fast underviser med relevant faglig baggrund med på hver undervisningsgang og de enkelte temaer udfoldes i samarbejde med forskellige oplægsholdere.

Datoer og sted for forløb i vores kreds:

 • Aarhus: Opstart torsdag d. 24. oktober 2019
  Adresse: Børglumvej 5, 8240 Risskov
 • Horsens: Opstart tirsdag d. 29. oktober 2019
  Adresse: Horsens Bibliotek, Tobaksgården 12, 8700 Horsens
 • Randers: Opstart torsdag d. 31. oktober 2019
  Adresse: Psykiatriens Hus, Gammel Hadsundvej 3, 8900 Randers

Kurset afholdes af fagpersoner, som har relevant viden og erfaring.
Tilbuddet er gratis og består af 6 mødegange om aftenen hver anden uge.

Kontakt os hvis du ønsker at tilmelde dig eller for at høre mere om kurset.

Tilmelding senest d. 22. oktober 2019 til:

Anne-Louise Loft
tlf: 4250 8225
mail: al@sindspaa.dk