lær din autisme

UDSOLGT - UDSOLGT
Kurset starter onsdag den 24/10 2022 kl.19-21
Alle - som er blevet udredt for autisme, efter de er fyldt 20 år, og som bor i Kreds Østjylland - kan deltage. Der er plads til syv personer på kurset.

UDSOLGT

“Lær din autisme at kende"

Kursus for sent udredte med autisme.

Alle - som er blevet udredt for autisme, efter de er fyldt 20 år, og som bor i Kreds Østjylland - kan deltage. Der er plads til syv personer på kurset.

Kurset starter onsdag den 24/10 2022 kl.19-21på Microsoft Teams og de følgende 5 onsdage. Man vil før hver kursusgang få en mail med link til gruppen.

Tilmelding UDSOLGT 

  • Navn
  • Alder
  • Diagnosetidspunkt
  • Uddannelsesforløb
  • Arbejdsforløb
  • Din mailadresse.

Pris ialt. 500 kr.

 

Kursus oversigt

 

24/10 kl.19-21 Oplægsholder: Line Gebauer, psykolog
Grundlæggende forståelse af autismen. (Autismediagnosen, komorbiditeter og følger af mistrivsel - sådan er sammenhængene psykologisk set).

31/10 kl. 19-21 Oplægsholder: Tina Brødholdt, pædagog
Hvad kan udredningen bruges til.
Udredningen præciserer, hvad der ligger til grund for netop din diagnose ind i autismespektret - styrker, vanskeligheder, hensyn og måske støttebehov, som du kan dele med dine omgivelser. For mange med autisme er et væsentligt hensyn, at samtaler føres med præcise sætninger og med minimum af sarkasme, ironi, ordsprog el. lign.

7/11 kl. 19 Oplægsholder Tina Brødholdt, pædagog
Kommunikationshandikap!
Både talesprog og kropssprog kan være svært at afkode. Hvor opstår problemerne, hvordan kan man finde 'fælles sprog' eller bare sikre forståelse i fx samtalen med sagsbehandler eller familie. Det er OK at spørge ind, hvis du er usikker på mening og/eller betydning.

14/11 kl. 19 Oplægsholder Tina Brødholdt, pædagog
Stress og følelser
Det er kendt, at mennesker med autisme kan opleve tankemylder og højt stressniveau - hvordan kan det håndteres. Følelser er svære at specificere og derfor også en stressfaktor.

21/11 kl. 19 Oplægsholder Line Gebauer, psykolog
Sanseudfordringer – sanseforstyrrelser. 
Hvad oplever du voldsomt, og hvad betyder næsten intet - og hvad betyder det i hverdagen, når f.eks sult/tørst ikke gør sig bemærket

28/11 kl. 19 Oplægsholder Tina Brødholdt, pædagog
Strategier til at fastholde uddannelse eller job. Parforhold og børn.
Opsamling og netværk efter forløbet