“Lær din autisme at kende"

Første kursus starter onsdag den 27/10 2021 kl.19-21på Microsoft Teams og de følgende 5 onsdage. Vil man deltage, skal man downloade den app. Man vil før hver kursusgang få en mail med link til gruppen.

“Lær din autisme at kende"

Kursus for sent udredte med autisme.

Alle, som er blevet udredt for autisme efter de er fyldt 20år og som bor i Kreds Østjylland kan deltage. Der er plads til syv personer pr. kursus.

Første kursus starter onsdag den 27/10 2021 kl.19-21på Microsoft Teams og de følgende 5 onsdage. Vil man deltage, skal man downloade den app. Man vil før hver kursusgang få en mail med link til gruppen.

 

Tilmelding sensest 20/10 2021 på: info@autismeoj.dk 

Oplys:

Navn
Alder
Diagnosetidspunkt
Uddannelsesforløb
Arbejdsforløb

Skriv om du vil på kursus 1 eller 2.

Din mailadresse.

Pris ialt. 500 kr. Betaling sensest 20/10 på mobilpay 461312.

 

Kursus oversigt - Hold 1 forår 2021

 

27 okt. 21 kl.19-21 Oplægsholder: Line Gebauer, psykolog

Grundlæggende forståelse af autismen. (Autismediagnosen, komorbiditeter og følger af mistrivsel - sådan er sammenhængene psykologisk set).

 

3.Nov.21 kl. 19-21 Oplægsholder: Tina Brødholdt, pædagog

Hvad kan udredningen bruges til.

Udredningen præciserer, hvad der ligger til grund for netop din diagnose ind i autismespektret - styrker, vanskeligheder, hensyn og måske støttebehov, som du kan dele med dine omgivelser. For mange med autisme er et væsentligt hensyn, at samtaler føres med præcise sætninger og med minimum af sarkasme, ironi, ordsprog el. lign.

 

10.Nov. 21 kl. 19-21Oplægsholder Tina Brødholdt, pædagog

Kommunikationshandikap!

Både talesprog og kropssprog kan være svært at afkode. Hvor opstår problemerne, hvordan kan man finde 'fælles sprog' eller bare sikre forståelse i fx samtalen med sagsbehandler eller familie. Det er OK at spørge ind, hvis du er usikker på mening og/eller betydning.

 

17.Nov. 21 kl. 19-21 Oplægsholder Line Gebauer, psykolog

Sanseudfordringer – sanseforstyrrelser. 

Hvad oplever du voldsomt, og hvad betyder næsten intet - og hvad betyder det i hverdagen, når f.eks sult/tørst ikke gør sig bemærket

 

24.Nov. 21  kl. 19-21 Oplægsholder Tina Brødholdt, pædagog

Stress og følelser

Det er kendt, at mennesker med autisme kan opleve tankemylder og højt stressniveau - hvordan kan det håndteres. Følelser er svære at specificere og derfor også en stressfaktor.

 

  1. dec. 21 kl. 19-21Oplægsholder Tina Brødholdt, pædagog

Strategier til at fastholde uddannelse eller job. Parforhold og børn.

Opsamling og netværk efter forløbet